Ipanema Espresso

Ipanema Espresso

O IPANEMA ESPRESSO είναι το τελευταίο επίτευγμα της Φάρμας IPANEMA.Πρόκειται για μείγμα από καφέδες πλυμένους, ημιπλυμένους και φυσικούς ειδικά συνδεδεμένους για την αναλογία ενός τέλειου παραδοσιακού φλυτζανιού ESPRESSO.

Η Φάρμα IPANEMA βρίσκεται στην πόλη της Minas Gerais, η οποία είναι η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής καφέ στην Βραζιλία και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον γευστικότερο και αρωματικότερο Βραζιλιάνικο καφέ.

Το υψόμετρο ανέρχεται σε 850 με 1350 μ. , ιδανικό μέρος για να ευδοκιμήσει ο καφές. Εντυπωσιακή είναι η έκταση της φάρμας που επεκτείνεται σε 5.500 εκτάρια με ετήσια παραγωγή 12.000.000 δέντρων καφέ, η οποία ανέρχεται σε μια ποσότητα 120.000 σάκων καφέ Arabica διαφορετικών ποικιλιών.

MUESTRA CLARA αντιπροσωπετικότερο δείγμα αυτής της εκλεκτής παραγωγής είναι ο Ipanema Bourbon, μια αποκλειστική ποικιλία Donde las haya, η οποία έχει κατακτήσει τα καλύτερα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο καφές καλλιεργείται σε διαφορετικές περιοχές της φάρμας ακολουθώντας αυστηρά τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και τις αρχές του προγράμματος κοινωνικής βοήθειας , που απευθύνεται ειδικά σε αυτή την περιοχή. Το στοιχείο που κάνει την φάρμα, να ξεχωρίζει εδώ και χρόνια, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση και παραγωγή του καλύτερου καφέ, απευθυνόμενη πάντα στις πλέον απαιτητικές αγορές.

Η τέλεια ισορροπία των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τον καφέ, προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση με χαμηλή οξύτητα. Το κρεμώδες και βελούδινο σώμα σε συνδυασμό με το έντονο φινίρισμα μελιού και πορτοκαλιού αφήνει μια  ακραία ποθητη επίγευση.

Ipanema EspressoIpanema EspressoΤελικά, η ακριβής μέτρηση για την προετοιμασία ενός αληθινού espresso.

Η σύνθεση αυτού του μοναδικού καφέ προέκυψε μετά από συστηματικές δοκιμές τριών ετών και αποτελεί ένα μείγμα αποφλοιωμένων και φυσικών καφέδων.

Σχετικά με τις διεθνείς διακρίσεις, ο καφές IPANEMA ESPRESSO, συμμετείχε στον τελικό διαγωνισμό Gourmet World Competition 2001 που έγινε στο Campinas(Βραζιλία)και διακρίθηκε με την 1η θέση. Επίσης, στον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Awards το 2004 στην Μ.Βρετανία ο IPANEMA ESPRESSO βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο ως ο καλύτερος καφές του κόσμου!

Aνάμεσα στους  10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως!

Ipanema EspressoΜία ακόμα διάκριση του καφέ IPANEMA ESPRESSO είναι η ανάδειξή του ανάμεσα στους  10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως, για την εφαρμογή σωστών γεωργικών πρακτικών που συντελούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας καφέ με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ύστερα από διαγωνισμούς cup test που οργανώθηκαν από τον διεθνή οργανισμό Rainforest Alliance στην Καλιφόρνια και την Νέα Υόρκη.

Δύο ακόμα βραβεία είναι τα : «Outstanding producer» (δηλαδή εξαιρετικού παραγωγού) που δόθηκε από τον SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) στην Κολονία της Γερμανίας , «Productivity awards» (για την καινοτομία, την κοινωνική ευθύνη αλλά και τη βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά το περιβάλλον) λήφθηκε από τον οργανισμό Bunge στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Η φάρμα IPANEMA κατέχει το πιστοποιητικό UTZ το οποίο εγγυάται ότι ο καφές που καλλιεργείται σε φάρμες  πληρεί  τις απαραίτητες προϋποθέσεις καλλιέργειας.

Πιστοποιητικά:

Utz certified Csc Cup Instituto Ipanema PR Rainforest Taste Awards

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Ipanema Espresso Ipanema Espresso Ipanema Espresso Ipanema Espresso Ipanema Espresso Ipanema Espresso